Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2014 09:05 - Как да открием дали страдаме от вътрешна гъбична инфекция
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Обикновено лигавицата на червата е покрита с хиляди видове бактерии, някои гъбички и дори някои вируси и паразити. Добрите микроорганизми (пробиотиците) работят заедно с тялото ви, за да се поддържа добро храносмилане и стабилен имунитет. Понякога балансът може да се наруши от развитието на гъбични инфекции.
  Това може да се случи, ако често използвате антибиотици, наблягате на захарта или други прости въглехидрати. Пробиотиците са атакувани от лекарствата, а гъбичките (или кандида) са подхранвани допълнително от захарта. Ако инфекцията надделее над деликатната екосистема в червата, то това може да доведе до много хронични заболявания и симптоми - включително алергии, хронични възпаления, ставни проблеми, промяна в настроението, стомашно-чревни оплаквания и др.
  Гъбичките виреят върху кожата, лигавицата на устата, половите пътища и стомашно-чревния тракт и следователно могат да поразят всеки орган. Важно е да се отбележи, че присъствието на кандида до определено ниво в организма е полезно като естествена част от човешкия организъм, подпомагаща равновесието на функциите му. Но когато има силно увеличение на количеството гъбички, те могат да секретират извънредно много токсини в организма, което отслабва имунната система.
  Често срещани симптоми на кандидоза са хроничната умора, загуба на енергия, общо неразположение, намалено либидо, липса на концентрация, стомашно-чревни симптоми, подуване на корема и образуване на газове, диария или запек, инфекции на половата и отделителната система.
  Гъбичните инфекции в тялото засягат хората по различен начин. Следователно, списъкът на симптомите е много широк и може да имитира тези, свързани с други заболявания. Ако имате повече от един от симптомите, може да проведете единлесен тест за гъбична инфекция – отнема само 15 минути и изисква една чаша вода и си слюнка:
  Вземете прозрачна чаша вода и се изплюйте в нея в рамките на 30 минути от събуждането. Постарайте се да съберете повече слюнка и го направете преди да изплакнете устата и преди да сте сложили нещо в нея. След това изчакайте 15 минути. Вашата слюнка ще плува на повърхността на водата, което е нормално. Ако видите мътна слюнка, която потъва на дъното на чашата като утайка, това може да са колонии от дрожди. Можете да видите също и слюнката на повърхността с малки „конци” или низове, които започват да се спускат като краката на паяк.
  Имайте в предвид, че този тест не е 100% точен и това не е единственият начин за изследване. Вашият лекар може да вземе проба с тампон от лигавиците (устата, вагина), както и да направи кръвен тест за специфични анти-кандида тела. Може да се изследва и урината за метаболити от дрождите. Намерете добър лекар по специалност.
  Може да предприемете няколко стъпки за борба с кандидозата:
  Първата стъпка е да се намали храната на гъбичките – сладки храни, тестени изделия като хляб, паста и зърнени култури. Пшениченият хляб враг номер 1 за здравето?!
  Вместо това, яжте храни, които подпомагат вашите добри бактерии. Включете в диетата ферментирали храни като кисело зеле. (Научете още от Киселото зеле – здравословен хит!) Зеленчуците са винаги добра идея поради високо съдържание на фибри. Такива храни са и киноа, овес, кафяв ориз, семена , ядки и елда. Киноа – храна на 2013
  Вторият етап включва използването на пробиотици, които да наклонят везните в червата. Освен кисело мляко и ферментирали храни, може да изберете хранителни добавки. Препоръчително е пробиотикът да съдържа минимум 1 милиард (10 на 9-та степен) живи млечно кисели бактерии за 1 прием, за да могат поне част от лактобацилите да преминат успешно през стомаха и да започнат да се размножават. Открийте Как сами да си отгледаме мощен пребиотик!
  Третата стъпка включва борба с анти-гъбични билки. Такива са суровият чесън, риганът и мащерката.Препоръчително е да ядете 1-2 скилидки чесън дневно, като например го нарежете на ситно и го прибавите към дресинга на салатата. (А знаете ли, че Яденето на суров чесън два пъти седмично намалява риска от рак с 44%) Освен като пресни билки за консумация, мащерката и риганът могат да се използват под формата на етерично масло външно за лечение на микоза по кожата или сърбящ скалп.
  Съществуват редица лекарства за борба с вътрешните гъбични инфекции, които могат да се предпишат от вашия лекарпри нужда. Важно е да знаете, че те имат редица странични ефекти и не бива да ги употребявате без консултация! Също така, отпадните продукти при смъртта на колониите от кандида могат първоначално да предизвикат реакция, която да ви накара да се почувствате по-зле преди да забележите подобрение!



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 821942
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930