Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2014 11:45 - Страшни последици от лечението на кореновите канали?
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1255 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Имате ли хронично дегенеративно заболяване? Редица учени вече над 100 години твърдят, че основната причина за вашето заболяване може да бъде в устата! Лечението на кореновите канали на зъба е разпространена стоматологична процедура, която може да причини скрита инфекция от анаеробни бактерии. Едно от най-шокиращите твърдения е, че „спасяването” на зъба чрез запълване на коренните канали може да е причина за развитие на рак.
Сайтът на The Independent Cancer Research Foundation ( Независима фондация за изследване на рака) обсъжда плашещата връзката между кореновитеканали и рака:
"Д-р Томас Рау , който ръководи Клиниката Парацелз  (клиника за лечение на рак от 1958 г. ) в Швейцария наскоро проверява записите от последните 150 пациенти с рак на гърдата, които са лекувани. Той установява, че 147 от тях (98 %) са имали един или повече зъби с кореново лечение на същия меридиан ( от същата страна) като първоначалния тумор на рак на гърдата .... [ Кореновите канали ] се сочат за смъртоносни болестотворни агенти през 1925 г. в едно проучване на д-р Уестън Прайс и 60 видни изследователи."   Преди да продължим с информацията, е редно да отбележим, че болшинството от квалифицираните зъболекари намират изследванията за подвеждащи и твърдят, че процедурата е безопасна и успешна при до 98 % от случаите.   Откъде идва опасността!? Зъбите имат корени с основни канали и хиляди миниатюрни странични канали. В тях се намира мрежа от нерви. Когато зъболекарите лекуват кореновите канали, те премахват основния нерв, но не разполагат с достъп до микроскопичните странични канали , където остават мъртви нерви и бактерии в запечатан капан.  Там те са защитени от антибиотици и от собствената ви имунна система. Смята се, че при липсата на кислород, нормалните бактерии от устата могат да мутират в силно токсични анаеробни патогени.   Ако някаква част в тялото се инфектира или умре, тя обикновено се отстранява, за да не се натрови кръвта и да не се развие некроза. Но в случая със зъбите, те остават мъртви в тялото ви. Анаеробните бактерии виреят в тези странични канали на мъртвия зъб и отделят токсини, които могат да се разпространят в тъканите и да доведат до множество болести като автоимунни заболявания, рак, мускулно-скелетни заболявания, заболявания на червата, раздразнителност и депресия.   Тези изследвания, които са започнали още през 1900 година и са публикувани в няколко книги, твърдят, че основен проблем при лечението на кореновите канали е невъзможността за пълна дезинфекция и стерилизация.   Свързани статии:
Орален душ – модерна алтернатива за здрави зъби и венци
Мобилните устройства помагат при страх от зъболекар
Възпаленията - скрит виновник за болестите на сърцето!   Тъй като живеем в технологичен век, то модерното зъболечение доста е напреднало от 1900 годна насам и стоматолозите използват лазер, както и триизмерни системи за обработка на  кореновите канали, които гарантират 100% успех и безопасност.  За успеха на кореновото лечение от голямо значение е точното определяне на дължината на кореновия канал. Използва се модерен уред – апекслокатор (който намира края на канала), за да се извърши цялостна качествена дезинфекция. Всеки умъртвен зъб е хубаво да е подложен на наблюдение след края на лечението му, за да се отхвърлят късни прояви на грануломи, кисти или други проблеми.


Тагове:   здраве,   любопитно,   полезно,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 821865
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930