Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2014 09:58 - Билките помагат много при конюнктивит
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2058 Коментари: 0 Гласове:
2



 Неприятният конюнктивит се проявява със сърбеж, сълзене, обични секрети и зачервяване на очите. Тази заразна болест всъщност представлява възпаление на прозрачната мембрана на окото. Знае се, че конюнктивит може да бъде вирусен или бактериален.Вероятната причина за появата на това заболяване е в намаляване на имунитета вследствие на някоя по-тежка инфекциозна болест.

 

Лайката е билките, които много помагат при конюнктивит. Тя се препоръчва при различни възпаления, сред които и тези на очите.

 

За целта се сварява лайка в съотношение супена лъжица от билката се залива с 250 милилитра гореща вода и запарката стои така 10 минути. Най-добре е да направите отварата с лайка за конюнктивит в стъклен съд. Важно е след това отварата да се прецеди много добре през цедка и след това през сгънат на две тензух. От тази лечебна смес се накапва с капкомер по 3-4 капки във всяко око. Правете това през всеки два-три часа, защото неприятният конюнктивит е много упорит. Останалата отвара съхранявайте в хладилника при добра стерилност на съда.

 

Друга полезна билка при конюнктивит е здравецът. Той се запарва и с тампонче се почистват очите, а за да има ефект трябва много упоритост.

 

При очни възпаления и конюнктивит са полезни и продуктите от алое вера. Може да се вземе екстракт от алое вера и да се смеси със студена вода. В получената смес се натопява чиста кърпа или тампон, който след това се поставя на очите.

 

За справяне с конюнктивит много помага и розовата вода. Може да се натопи памучен тампон в нея, който след това се поставя на очите и по този начин се намалява възпалението.

 

При конюнктивит е важно през деня редовно да се мият очите с топла вода, като за тази цел може да се използва и мляко.

 

Свързани статии:

Ако очите ви са зачервени и отделят секрет, не се самолекувайте

Ако страдате от зачервени очи, потърсете лекар

Четири билки, които имат противовъзпалително, болкоуспокояващо и противоспастично действие

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 819568
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930