Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2014 09:50 - Как домашният любимец помага на здравето ви
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
0



 Плюсовете от притежаването на куче или котка не се изчерпват само с безрезервната компания и ролята на безплатен будилник рано сутрин. Сериозни изследвания доказват, че хора, които живеят с домашен любимеци, имат значителни ползи за здравето си.
  Повече движение. Живеем заседнало и ни остава малко време за упражнения и физическа активност. Изследване на Националния институт по здравеопазване в САЩ показва, че хората, които притежават и разхождат кучетата си редовно, са в по-добра форма и е по-малко вероятно да имат наднормено тегло, отколкото тези, които не разходжат куче. За по-големите и енергични кучета опитайте разходка с ролери или колело.
  Намаляване на стреса. Домашните любимци осигуряват емоционална подкрепа 24/7. Те по рождение знаят кога имаме нужда от тях най-много, което ни дава усещане за принадлежност и тласък на самочувствието. Домашните любимци дори се използват за подпомагане на военнослужещи в САЩ да преодолеят пост-травматично стресово разстройство. Публикация в Американския журнал по кардиология твърди, че собствениците на домашни любимци имат сърца, които се адаптират по-добре към стресови ситуации.
Стрес – може да е полезен в малки количества
  Здраво сърце. Американската сърдечна асоциация цитира редица проучвания, които сочат, че притежанието на домашен любимец може да помогне за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Съжителството с котка намалява вероятността от сърдечен удар с до 30 %, а с куче – до 40 %! Някои данни дори показват, че домашните любимци помагат за постигане на по-ниски нива на холестерола и триглицеридите и увеличават вероятността техните стопнаи да оцелеят след сърдечни атаки.
Черният шоколад намалява риска от инфаркт и инсулт
Д-р Иван Мартинов съветва как да помогнем при инфаркт
  Защита срещу алергии и подобрен имунитет. Проучвания показват, че ако сте били изложени на домашни любимци в началото на живота си, това може да помогне за предотвратяване на бъдещи алергии. Конкретно, при деца под 1 годинка, които са имали кучета или котки у дома, се наблюдава намаление на развитие на алергия, когато те достигнат 6-7 години. Друго изследване показва, че децата на възраст от 5 до 7 години, които имат домашни любимци, посещават училище до три седмици повече на година ( не отсъстват по болест) в сравнение с децата, които нямат куче или котка.   Какво трябва да направим, ако сме ухапани от змия или ужилени от насекомо
Как да открием дали страдаме от вътрешна гъбична инфекция

Знаете ли, че: Според Американската диабетна асоциация една трета от домашните животни, живеещи с диабетици (най-вече кучета) променят поведението си, когато нивото на кръвната захар собственика им спада. Най-вероятно това е реакция на химични промени в тялото на собственика.
  Помощ за социализиране. Проучванията показват, че разходките с куче водят до повече разговори със съседите, другите собственици на кучета и т.н. и ви помага да останете социално свързани. Изследване от 2014 показва, че младите хора с по-силна привързаност към котки и кучета се чувстват по-свързани с техните общности, което пък гарантира по-дълъг и щастлив живот.


Тагове:   здраве,   полезно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 821292
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930