Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2014 09:26 - Забавят регистрация на по-евтини онколекарства
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове:
0



 Министерството на здравеопазването изяснява причините защо се е забавила регистрацията на 9 по-евтини онколекарства. след репортаж на БНТ. Според заместник-здравния министър Бойко Пенков, забавянето е доста притеснително, предвид сериозния дефицит в бюджета на касата.
  Британска фирма предлага драстично по-ниски цени за 9 важни онколекарства. Те биха намалили разходите на касата с около 3 млн. лева. Съветът по цени и реимбурсация на лекарствата, обаче, бави регистрацията им. Това е притеснително, призна заместник-здравния министър и член на надзора на касата.
  Д-р Бойко Пенков – зам. министър на здравеопазването: “За тези продукти, специално д-р Христов, което казва, е притеснително, че има процедура, която трябва да се спази, а тя не е спазена. И тя е в интерес на публичните финанси. Тука гледаме всеки лев как да спестим, пък това са много пари.”
  Д-р Иван Кокалов – КНСБ, член на НС на НЗОК: “За нас е важно… как да кажа всеки един спестен лев, защото трябва да попълваме много пробойни и е от значение, разбира се тъй като по този начин се разширяват и възможностите на касата.”   Забавена регистрация на по-ниски цени изглежда е честа практика на съвета. От протоколите публикувани в сайта му, става ясно че има заявления, които се разглеждат месеци след като са подадени.
  Д-р Бойко Пенков: “Искам да се запозная с всички неща – защо е допуснато това забавяне, имало ли е някакви основателни причини и ако не, кой ще си понесе вината за забавянето.”
  А бихте ли разширили проверката защото наистина има системни забавяния? Д-р Пенков: “Аз нямам право на проверка, защото това е орган на Министерски съвет.”
  Впоследствие от съвета по цени и реимбурсиране публикуваха в сайта си своите опровержения за заявленията на британската фирма. Те били разгледани в срок, но съветът е изискал от фирмата допълнителна информация, при което срокът спирал да тече. От документите, обаче, става ясно, че кореспонденцията с фирмата отнема 2 дена, а закъснението е повече от 2 седмици.   Още: Японска техника за по-тънка талия и изправяне на гръбначния стълб Внимание! Слънцезащитната козметика може да е опасна! Топ 9 съвета за по-добър живот - последният си е задължителен


Тагове:   здраве,   полезно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 821877
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930