Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2014 09:25 - Как да възстановим силите си след работа – няколко полезни съвета
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 370 Коментари: 0 Гласове:
0



 Напоследък нещо сякаш се случва с времето – това, което измерваме с часове и минути – не времето навън. Като че ли работим все повече и повече, а то все не стига. Влизането в твърде интензивен работен цикъл обаче може да изсмуче силите ни и организмът ни сам да си даде почивка – как? Като се разболее. Ето защо е добре да си почиваме добре дори да ни се струва, че няма време за това. Ето няколко съвета от бТВ по темата:
  Планирайте, разпределяйте задачите и ги следвайте, така че да ви остава свободно време за почивка и за личен живот. Не оставяйте служебната работа за вкъщи. По-добре оставайте след работно време, но времето у дома споделяйте със семейството и го използвайте за почивка.
  Откъсвайте се от работния свят и организирайте времето си, така че да включва занимания, които носят удоволствие – среща с приятели, любим спорт, концерт, разходка.
  Най-добре е, когато се използва почивката единствено за почивка. Това е начинът да се възстановят и умствените, и физически сили.
  Вземете вана, без да поглеждате към часовника. Запалете камината и поканете приятели на вечеря. Усамотете с хубава книга или филм.
  Почивката и развлеченията са две различни неща. Най-напред си подарете пасивна почивка. Осигурете си най-обикновените неща - тишина и продължителен сън. Не може да има стабилна нервна система без достатъчно сън. По-скоро сънят дава съвет, отколкото будуването. Смята се, че средно човек има нужда от 7-8 часа сън всяка нощ.
  Дейностите за разтоварване чрез спорт и хоби разнообразяват живота, подобряват самочувствието и допринасят за повече успехи.
  Смяната на обстановката и нови впечатления действат вдъхновяващо. Забравят се проблемите, свързани с работата и може да се върнете към работния ритъм с по-здрави нерви и нови идеи.
  За пълно физическо и психическо отпускане изберете дейност, която отговаря на следните изисквания: да носи удоволствие; да не предизвиква нервно напрежение; да не води до физическа умора, освен ако не е т.нар. "приятна” умора.
  Забавленията след полунощ - дискотеки, барове, гледане на телевизия, съкращават съня и променят неговото качество. Може да се прескочи фазата, в която се формира паметта. Засяга се секрецията намелатонин и други хормони, които помагат тялото да оползотворява енергията.
  Не може да се постигнат здраве и щастие без почивка.
  Намирайте време и за релаксация, и за забавления. Това е ключът към добрата работоспособност с успехи в професията и в личния живот.
  Планирайте почивката си, така че да се наслаждавате на времето.
  Свързани теми: Японска техника за по-тънка талия и изправяне на гръбначния стълб 6 начина по които сексът укрепва здравето ви 5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване


Тагове:   здраве,   полезно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 820689
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930