Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 12:15 - Топ 9 съвета за по-добър живот - последният си е задължителен
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове:
0



 Животът около нас е пълен с чудеса. Проблемът е, че повечето хора сякаш имат капаци на очите и се лутат насам-натам без да ги оценят. Непрекъснато около нас има безброй възможности за радостни изживявания. Отделяйте си малко време всеки ден, за да изпитате чудесата, които ви заобграждат. Тези 9 съвета могат да са ви от полза:
  - Мислете за това какво искате да постигнете глобално в живота, а не от какво имате нужда точно в този момент. Повечето от нещата, които желаем са именно неща, а не истински желания. Казано иначе: купувайте си самолетни билети, а не ай пади.
  - Наспивайте се добре през нощта. Ако сте уморени, не давате най-доброто от себе си – а е важно да го правите във всеки един момент. Изключвайте телевизора по-рано вечер и се наспете. Това ще ви зареди емоционално и физически. (Знаете ли защо няма реклами на коли Ламборджини по телевизията? Защото хората, които карат Ламборджинита, просто не гледат телевизия)
  - Не давайте пари назаем на хората, които чувствате близки – вместо това направете някакъв подарък. Ако някой приятел ми поиска заем му давам 10% от желаната от него сума и му предлагам да намери още 9 свои приятеля, всеки от които да му даде по 10%.
  - Направете си стикери и напишете на всеки един „Благодаря“ на ръка. Давайте ги когато получите подарък от някого – така той или тя ще разбере, че наистина оценявате жеста.
  - Подайте ръка на човек в нужда. Помогнете на възрастен човек да пресече оживено кръстовище, направете път на някого в напрегнатия трафик, съберете съседските деца и им почетете от някоя интересна книга от детството ви. Със сигурност това ще ви накара да се почувствате по-добре.
  - Когато си припомняте дадено събитие от своя живот винаги се опитвайте да видите каква полза ви е донесло – дори събитието да не е позитивно. И запомнете – колкото и неща повече да имат хората около вас, животът ви е по-добър от този на огромна част от населението на планетата.
  - Забавете темпото. Огромна част от хората се опитват да направят колкото се може повече неща за един ден – без значение дали са на работа или на почивка. Ако понякога правите нещата бавно и с наслаждение ще се почувствате по-добре, а ако сте на почивка няма да „прегорите“ и ще може в крайна сметка да разгледате повече.
  - Прочетете за втори път любима своя книга. Това ще ви накара да се почувствате сякаш сте се срещнали с отдавна забравен добър приятел. В допълнение ще си спомните какво сте правили и как сте се чувствали когато сте я прочели за първи път.
  - Направете си подарък – това може да е почивка до екзотична дестинация или просто един ден отпуск. Каквото и да решите да направите му се наслаждавайте и бъдете благодарни. И не забравяйте да си кажете, че заслужавате такива хубави неща да ви се случват по-често!
  Свързани статии: Как да привлечем позитивна енергия в живота си 7 прости стъпки към живот изпълнен с чудеса 10 научно доказани неща, които ви правят по-щастливи


Тагове:   здраве,   полезно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 820747
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930