Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2014 09:07 - Патладжаните и недобре узрелите плодове могат да са опасни за бъбреците
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
0



 Патладжаните и недобре узрелите плодове могат да са опасни за бъбреците
    Малко известен факт е, че за едно денонощие през бъбреците минават около 1700 литра кръв, за да се образуват накрая 1,5-2 л урина. По този начин чрез нея се изхвърлят токсичните вещества и се осъществява хомеостазата (регулиране на вътрешната среда). Имайки предвид колко важна и натоварена работа вършат бъбреците, всеки от нас трябва да полага усилия да ги пази, категорични са уролозите, пише в.Труд. Ето какво съветват те:
  - Най-важното е да се пие поне 1,5 л вода, а понякога и 2 литра (в зависимост от килограмите на човека). В топлите месеци пък водният прием трябва да е съобразен с изпарението на течностите от организма (изпотяването) и да е по-голям. Затова, ако нормално пием 1,5 л, отивайки на басейн или на море, трябва да консумираме поне 2 л. Колкото по-пълен е човекът, толкова повече трябва да се повишава количеството течност. В посочените 2 литра не влизат соковете, фрешовете, супите и газираните напитки, а само чистата вода.
  - Ако един месец се пие минерална вода, след това да се смени за 7-10 дни с обикновена, за да не се преминерализира организмът. След това пак да се премине на минералната. Ако водата е трапезна, няма нужда от редуване.
  Свързано: Кажи ми колко пикаеш, за да ти кажа дали са ти здрави бъбреците
  - Ако консумирате повече сол и в същото време пиете по-малко течности, създавате условия за появата на камъни в бъбреците. При образуването им влияние оказват наследствената предразположеност и начинът на живот, но повечето от тях категорично се дължат на втората причина. Примерно образуват се, ако се прекалява с консумацията на вътрешности от животни като дробчета, чревца или други карантии, особено ако се хапват всеки ден или по два пъти дневно. До същия резултат води прекаленият прием на мляко и млечни произведения.
  - И за бъбреците е важно консумирането на плодове и зеленчуци. Но не прекалявайте със зелени и неузрели плодове и с патладжани, това е рисково за органа.
  Свързано: Как да опазим бъбреците си здрави
  - "Смърт" за бъбреците са инфекциите - т. нар. фокални. Т.е., ако имате развален зъб с гранулом, гноен синузит, отит или по принцип е налице гнойно огнище в човешкото тяло, което не се лекува, то бълва инфекция. Тъй като бъбрекът е високофункционален орган и изисква много кръв, той е благоприятна среда за инфекциите. А те тръгнат ли от бъбреците, засягат уретерите, пикочните пътища и много трудно се лекуват. Интимната хигиена също е от значение.
  Свързано: 10 натурални начина да се отървем от камъни в бъбреците
  - Смущения в уринирането - когато то е трудно, болезнено, често, става се през нощта, а цветът на урината се променя, са все сигнали за проблем с бъбреците. Ако урината пък е много тъмна, трябва да се пият повече течности. Вижте повече в Какво казва урината за вашето здраве.


Тагове:   здраве,   полезно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 821351
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930