Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2014 11:02 - Половин милион българи страдат от алкохолна зависимост – проблемът не е в количеството, а в качеството според проф. Мермерски
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 662 Коментари: 1 Гласове:
-1



 Според статистиката на Световната здравна организация половин милион българи страдат от алкохолна зависимост съобщават от БНТ. На глава от населението се падат средно по 11 л. на година. Представяме ви интервю с проф. Мермерски по темата.   Тревожна ли ви изглежда тази статистика? - Статистиката е тревожна не толкова заради количеството, а защото много често алкохолът е некачествен. Когато става дума за „шльокавица“ или „пърпуца“ това е нискокачествен алкохол, в който освен етилов има и метилов алкохол. Метиловият алкохол води до ослепяване, увреждане на черния дроб, парализи и т.н. Трябва да се знае, че не трябва да се пие алкохол на гладен стомах. В България има добра традиция да се прави салата с алкохола, което тушира неговото негативно влияние над организма. Хубавото е и че българите не пият на екс – като руснаците например.   Какво е количеството и видът алкохол, който е можем да пием? - Трябва да е ясно, че алкохолът вреди на почти всички органи. Ако се изпият обаче 30-50 гр. концентрат със салата и зехтин не е вредно.   Къде е границата и какво можем да направим? - Мога да ви предложа няколко рецепти: една препълнена чаша мащерка се залива с 1 л. вряща вода покрива се с капак и се оставя така за две минути. Сипва се в термос и на всеки 15 мин. се взима по една супена лъжица. Ще последва гадене, повръщане, потене и след това голям апетит и жажда.   Искате да кажете, че с тази проста рецепта човек може да се излекува от алкохолизъм - Да. Имам и още седем подобни рецепти.   Свързани статии: За тежката сутрин след запой – химията на махмурлука Помощ за черния дроб 4 храни за прочистване на черния дроб   Не звучи ли твърде лесно? Има всякакви други терапии, които продължават с години. - Не е толкова лесно – основното е човек да има желание. Тук става въпрос само за рецепти от природата, които са били реално изпитани. Ето и още една рецепта: равни части жълт кантарион, пелин, мента, бял равнец и 50% от цялата рецепта плодчета от хвойна и корени от иглика. В 300 грама вряща вода се слага 1 супена лъжица от сместа и ври 5 минути. Пие се по 1 ракиена чаша 5-6 пъти на ден – предизвиква отвращение към алкохол.   За какъв период трябва да прилагаме лечението? - 1-2 седмици – докато като види тази чаша започне да му се повръща.   Какво друго можете да ни кажете за алкохола – има ли положително действие все пак? - Червеното домашно вино е лекарство – има дори противораково действие. Мога да ви кажа рецепта с червено вино, с която ще изглеждате млади до 120 г. В 1 л. вино сложете 12 стръка с листата магданоз и две лъжици ябълков оцет, сварете на бавен огън 10 мин. След това добавете 300 г. мед – получава се истински еликсир, какъвто никога не сте пили, и който запазва сърцето.  


Тагове:   здраве,   любопитно,   полезно,


Гласувай:
0



1. olivie - Пълни глупости
25.05.2014 11:27
Стигнах до твърдението, че в пърцуцата /последната най - слаба ракия от дестилацията има метилов спирт. Едва ли "професорът" го е казал, а не параноикът от БТВ/ и престанах да чета. Щото който познава процесите на дестилация, ще ме разбере.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 821449
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930