Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2014 09:57 - След 35 г. се увеличава шансът за близнаци
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове:
0



 Шансът да имате близнаци е по-голям след 35 годишна възраст, а 30 е идеалната възраст за раждане, пише «Стандарт».
  Според експертите жените в 30-те обикновено имат стабилност с партньора и в кариерата, които са отлични предпоставки за създаване на семейство.   Ако имате дълга връзка, вероятно сте преминали през всички приключения и сте готови за най-голямото - семейството.   Лошата новина е, че способността за зачеване е различна в началото и в края на 30-те години. Когато наближите четвъртото десетилетие, плодовитостта намалява. Специалистите съветват жените да не чакат твърде дълго и да забременеят около 30-те си години, особено ако искат повече от едно дете.
  Предимствата на бременността на 30 г. са както финансови, така и практически в сравнение с майчинството при 20-годишните. Имали сте време да навлезете в работата, да изкарвате повече пари за прехраната на децата. В същото време сте достатъчно млади и енергични, за да се посветите на бебето и да издържите безсънните нощи.
  Повечето експерти очертават границата за най-подходяща възраст за забременяване до 35-ата година. В началото на 30-те шансовете за зачеване започват да намаляват постепенно, което е основният недостатък на късната бременност.   Още: Отслабва ли се с хром?   Най-голяма вероятност да родите близнаци има, ако забременеете между 35-ата и 39-ата си година. Това се дължи на хормоналните промени в организма, заради които жената започва да отделя повече яйцеклетки, които могат да бъдат оплодени.   Гъделичкайте бебетата, за да проговорят
  В същото време американски учени съветват да гъделичкате бебетата, за да проговорят по-бързо. Екип от университета "Пардю" в щата Индиана установил пряка връзка между чувството на допир при бебетата и умението им да научават.
От проведените опити станало ясно, че родителите, които леко гъделичкат своите рожби, докато им говорят, им помагат по-добре да идентифицират отделните думи в потока на речта. Това ги подтиквало да проговорят по-бързо.   Още: Ползи за здравето от карамфила (подправката) или ако всичко друго се провали пробвайте с малко масло от карамфил   В опитите участвали 48 бебета на около 4-месечна възраст. Те били разделени на две групи и стояли в скутовете на родителите си. Пускали им записи с някои думи, които не означавали нищо, като например "добита". В същото време родителите леко докосвали коляното на малките. След това отново им пускали записи с произволни думи. Когато чуели словото "добита", те го отделяли от останалите. От многобройните експерименти било констатирано, че бебетата учат по-добре, когато успоредно с това са галени или докосвани. Екипът се надява, че в бъдеще ще може да се установи как ще се развият речевите умения на бебето, като се анализират реакциите му при тестове на допир.   (Статията е предоставена от standartnews.com)   Още: Петър Дънов съветва как да се излекуваме от 11 различни заболявания


Тагове:   здраве,   любопитно,   полезно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 814452
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031