Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 09:43 - Вода с лимон – започнете деня със здраве!
Автор: doktori Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове:
2



 Отскоро  започнах да пия лимонова вода сутрин и се чувствам страхотно! Ефектът може да бъде плацебо... но ползите от водата с лимонов сок са безброй, така че може би се чувствам добре поради тази причина!   Започвайки всяка сутрин с чаша топла вода с лимонов сок всъщност е ритуал в Аюрведа, който се използва за стимулиране на храносмилането и изчистване на организма от всякакви токсини. Макар да е трудно да се прилагат строго научни доказателства, за да се обяснят традиционните практики  на "народната медицина", изследвания в областта на хранителните елементи в лимоните подсказват многобройните ползи за здравето.   Склонни сме да посягаме сутрин към кафе и чай, но опитайте да започнете деня си с малко топла вода и лимонов сок, за да дадете тласък на храносмилането.  Ето 5 ползи за здравето от тази пречистваща напитка:   1. Подкрепя функцията на имунната система:
Лимоните имат високо съдържание на антиоксиданта витамин С. Освен че се бори с респираторните заболявания и настинките,  аскорбиновата киселина подобрява усвояването на желязо в организма.  Лимоните също съдържат сапонини, които притежават антимикробни свойства.   2. Алкализира тялото:
Въпреки киселия си вкус, лимоните са всъщност една от най-силно алкализиращите храни за организма. Те съдържат лимонена и аскорбинова киселина - слаби киселини, които лесно се метаболизират и така позволяват минералното съдържание на лимоните да алкализира кръвта.   3. Помощ в храносмилането:
Цитрусовите флавоноли са отговорни за традиционната употреба на лимоните като храносмилателен тоник . Те стимулират пречистването на черния дроб. Лимоновият сок подкрепя храносмилателната солна киселина в стомаха, а витамин C се свързва с намаляване на риска от пептични язви, причинени от бактерията Helicobacter pylori. В допълнение, топлата вода стимулира перисталтиката на стомашно-чревния тракт.   4. Изчистване на кожата:
Витамин С и други антиоксиданти в лимоните водят битка със свободните радикали, които са отговорни за много симптоми на стареене на кожата. Те са особено  причинени от излагане на ултравиолетови лъчи и токсините в околната среда. Пречистването на черния дроб предпазва кожата от възпаления.   5. Подпомага заздравяването:
Аскорбинова киселина (витамин С), която е в изобилие в лимоните, подпомага заздравяването на рани и е основна хранителна съставка за поддържането на здрави кост, съединителна тъкан  и хрущяли.   Освен сигнали от перисталтиката и осезаем прилив на енергия през деня, вероятно ще наблюдавате и намаляване на килограмите. Доказано е, че хората, които поддържат алкална диета отслабват по-бързо. Водата с лимон помага на тялото да отдели отпадъчните продукти и токсини лесно, пречиства организма и помага да започне процеса на отслабване. Лимоните са с високо съдържание на пектин, който помага да се справим с глада, който понякога изпитваме.


Тагове:   здраве,   любопитно,   полезно,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: doktori
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 814432
Постинги: 1104
Коментари: 44
Гласове: 260
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031